Villa Eikeveien
TYPOLOGI
Privat bolig Enebolig
LOKASJON
Sandnes
STATUS
Ferdigstilt 2021

Tomten ligger i etablert boligstrøk som består av eneboliger fra ulike tidsperioder fra tidlig på 1900-tallet og fram til i dag. Tomtene er relativt store etter dagens standard. Det stod en bolig på tomten fra før oppført i 1962, med så store utbedringsbehov at det ble besluttet å rive og bygge nytt. Tomten er flat, og ligger i et veikryss med gater på to sider. Fra 2. etasje har man utsikt til Gandsfjorden og fjellene i øst.

Boligen har to etasjer og flatt tak. Garasjen er sammenbygd med boligen og er i én etasje. 1. etasje er oppført i plankeforskalet stedstøpt betong. 2. etasje er oppført i tre, og fasadene er kledd med douglasgran fra trær som er hugget og skåret lokalt. Innvendig er det utstrakt bruk av eik og betong.

 

Plassering og utforming på tomten gir et skjermet gårdsrom mot nord, og gode solrike uteplasser mot sør og vest. Flere av uteplassene er overdekkede.

Boligen har et enkelt uttrykk, der målet har vært å ha så få åpninger i fasaden som mulig. Vindusåpninger er samlet og innrammet som karnapper for å gi fasaden dybde og en unik karakter. Ytterkledningens dimensjoner har vært retningsgivende for detaljutformingen av fasaden.