Ullandhaug – BS5
TYPOLOGI
Offentlig Studentbolig
LOKASJON
Stavanger
STATUS
Ferdigstilt 2022
Ullandhaug - BS5, Photo: Einar Aslaksen

Prosjektet består av 2 boligblokker med til sammen 129 studenthybler. Blokkene er bygget på universitetsområdet på Ullandhaug, på det som tidligere var en asfaltert parkeringsplass. Terrenget er stort sett flatt, men en del av tomten faller mot sørøst. Dette gjør at den ene blokken har en underetasje som består av 5 hybler med direkte utgang til felles grøntareal, og sykkelparkering for begge blokkene.

Alle hyblene har eget bad og kjøkken, i tillegg til et oppholdsrom med seng, skrivepult og garderobeskap. I den ene blokken er det et fellesrom for begge blokkene med felles kjøkken, spiseplass og TV-krok. Hver blokk har et åpent og transparent inngangsparti med postkasser, og trapperommene har flere vindusfelt for å gi godt dagslys, og kontakt med uteområdene.

 

Byggene er på 5 og 6 etasjer. Byggene er smale og rektangulære, med korridor i midten og hybler som er vendt enten mot nord eller mot sør. Hver hybel har et stort karnappvindu med karm i sittehøyde. Vindusnisjen gir godt dagslys, og fungerer som et fast møbel i rommet. I tillegg er det et mindre lukkevindu for lufting.

 

Fasadene er kledd med naturfarget stående trepanel. Hver etasje er markert med horisontale bånd med liggende panel og lekter. De store vindusnisjene er trukket ut i fasaden, og er kledd med lakkerte aluminiumsbeslag for å gi et friskere fargeinnslag til de ellers grønne og naturlige omgivelsene.

 

Internveier på området består av grusganger, og i tillegg til store arealer med gressplen er det volleyballbane og bocciabane. En gapahuk med fin utsikt, sittebenker og mulighet for grilling er en del av det store felles uteområdet.

Ullandhaug - BS5, Photo: Einar Aslaksen
Ullandhaug - BS5, Photo: Einar Aslaksen
Ullandhaug - BS5, Photo: Einar Aslaksen
Ullandhaug - BS5, Photo: Einar Aslaksen